Știri

Adaptarea în VR 360 a spectacolului „Micul Prinț”, se lansează în 23 septembrie!

Cel mai nou proiect cultural în VR360, „Micul Prinț”, va putea fi urmărit gratuit pe platformele teatruvr.ro și VR-hall.com, începând din 23 septembrie. Proiectul este inițiat și derulat de Popas Production SRL în parteneriat cu Teatrul Matei Vișniec Suceava și cofinanțat de AFCN.

Micul Prinț” VR360 este o producție artistică aparte, cu un concept inedit care o face greu de încadrat într-un singur gen. „Micul Prinț” este mai degrabă un mix de compoziție muzicală originală, artă regizorală, artă narativă, voce, combinate cu tehnici de editare, de filmare, animație și prelucrare a sunetelor, fotografiilor și imaginilor de ultimă generație. 

Pornind de la spectacolul de teatru muzical, „Micul Prinț”, montat pe scena TMVS în 2022, de regizorul și compozitorul Cari Tibor, această variantă este o adaptare în VR360 ideală pentru a pune în valoare toate uneltele multimedia utilizate în spectacol. Regia și libretul original sunt semnate de Cari Tibor care declară că această producție este una extrem de personală în care a încercat să includă toată experiența și inspirația lui.

În „Micul Prinț” VR360, artiștii au cântat live, pe scena TMVS, unde a avut loc filmarea adaptată la această tehnologie. 

Ceea ce iese însă în evidență în această versiune a „Micului Prinț” este latura sa muzicală. Accentul se pune pe valorificarea partiturii compuse de Cari Tibor, care a realizat muzica și adaptarea și pe vocile actorilor.

Echipa tehnică a proiectului este formată din: Marius Popa regie de platou, Somogyi Ede László (sunet), George Rusu (imagine VR)

Versiunea VR360 a spectacolului „Micul Prinț” este adaptată în această tehnologie de echipele celor de la Popas Production, Loop Virtual Reality și Augmented Space Agency.

„Micul Prinț” VR 360 va fi disponibil, începând de sâmbătă, 23 septembrie, pe platformele teatruvr.ro și VR-hall.com, unde doritorii se vor putea loga și se vor bucura de o experiență unică, de o noutate absolută, cu condiția să aibă ochelari speciali. Accesul la spectacol, pe ambele site-uri, va fi gratuit, datorită sprijinului financiar acordat de AFCN

În 23 septembrie, in intervalul 10.00 – 14.00, insula de TeatruVR va fi prezentă la Suceava iar echipa de teatruVR va prezenta și astfel noul proiect în fața spectatorilor prezenți la teatrul Matei Vișniec!

MICUL PRINȚ

The Little Prince

Autor Antoine de Saint – Exupéry,

Regie Tibor Cári

Dramatizare Cezara Fantu

Asistent regie Cezara Fantu

Scenografie si Costume Alina Dincă-Pușcașu

Light/Video Design Erős László

Actori Bogdan Amurăriței

Răzvan Bănuț

Horia Andrei Butnaru

Cristina Florea

Diana Lazăr

Delu Lucaci

Alexandru Marin

Cătălin Ștefan Mîndru

Cosmin Panaite

Clara Popadiuc

Tamara Ioana Ursache

TeatruVR: Popas Production,  Loop Virtual Reality Solutions & Augmented Space Agency

Production team:

Project Manager: Anna-Maria Popa

VR360 movie team: Marius Popa, Stefan Stamate, 

VR360 sound team: Marius Popa, Somogyi Ede-Laszlo

Web design team: Cip Făcăeru, Sabin Serban

O producție a Teatrului Matei Vișniec Suceava

Copyright adaptare VR360: TeatruVR.ro & TMVS

Imagini 360 din spectacol pot fi vizualizate mai jos.

Vizionează galeria de poze VR360

„Povestea Leului Ra” in VR 360,  se lanseaza in 30 iunie

„Povestea Leului Ra” in VR 360, se lanseaza in 30 iunie

Cel mai nou proiect cultural în VR360, „Povestea Leului Ra”, va putea fi urmărit gratuit pe platformele teatruvr.ro și VR-hall.ro, începând de joi, 30 iunie. Proiectul este inițiat și derulat Asociația Șpraiț din Sf. Gheorghe și Popas Production și cofinanțat de AFCN.

Vizionează albumul VR360

„Povestea Leului Ra” VR360 este o producție artistică aparte, cu un concept inedit care o face greu de încadrat într-un singur gen, nefiind nici un simplu spectacol de teatru, nici un simplu concert.  „Povestea Leului Ra” este mai degrabă un mix de compoziție muzicală originală, artă regizorală, artă narativă, voce, combinate cu tehnici de editare, de filmare, animație și prelucrare a sunetelor, fotografiilor și imaginilor de ultimă generație. 

Pornind de la spectacolul de teatru muzical, „Leul Ra”, montat pe scena TAM, în 2017, de regizorul Cezar Ghioca, această nouă variantă de concert-spectacol este o adaptare în VR360, care păstrează povestea inițială, dar o prezintă într-o formă prescurtată. Textul și regia pentru această variantă sunt semnate tot de Cezar Ghioca. 

Povestea Leului Ra VR 360

„Povestea Leului Ra” VR360 reunește soliștii: Marius Popa, Dalma Kovacs, Medea Bălănică, Amalia Uruc și Marcel Lovin, alături de instrumentiștii Gabriel Pândici, Florin Șerban, Agnes Soos și Pal Gabor.

În „Povestea Leului Ra” VR360, artiștii au cântat live, pe scena TAM, unde a avut loc filmarea adaptată la această tehnologie. Scenografia a fost realizată cu ajutorul a două ecrane de proiecție pe care a rulat un film de animație dedicat, realizat de Ordog Gyarfas Agota. Concertul-spectacol VR 360 „Povestea Leului Ra” este realizat sub forma unui spectacol-lectură, care se folosește de personajele povestitorilor pentru a aduce la viață narațiunea, accentuate fiind prin animație situațiile spectaculoase, create în mod expres pentru acest concert. 

Ceea ce iese însă în evidență în această versiune a „Poveștii Leului Ra” este latura sa muzicală. Accentul se pune pe valorificarea partiturii compuse de Marius Popa, care a realizat muzica și adaptarea, și pe vocile cântăreților profesioniști, care susțin concertul și care au costume și machiaj special realizate pentru această variantă de concert-spectacol. Costumele sunt create de Elena Gheorghe.

Echipa tehnică a proiectului este formată din: Somogyi Ede László (sunet), Nagy Attila (proiecții), Bako Zoltan (lumini), Lidia Baciu (regia tehnică).

Versiunea VR360 a concertului-spectacol VR 360 „Povestea Leului Ra” este adaptată în această tehnologie de echipele celor de la Popas Production, Loop Virtual Reality și Augmented Space Agency.

„Povestea Leului Ra” VR 360 va fi disponibilă, începând de joi, 30 iunie, pe platformele teatruvr.ro și VR-hall.ro, unde doritorii se vor putea loga și se vor bucura de o experiență unică, de o noutate absolută, cu condiția să aibă ochelari speciali. Accesul la spectacol, pe ambele site-uri, va fi gratuit, datorită sprijinului financiar acordat de AFCN

Richard III în regia lui Eugen Gyemant disponibil gratuit in VR360!

Richard III în regia lui Eugen Gyemant disponibil gratuit in VR360!

Vă anunțăm cu bucurie că am terminat oficial post proudcția adaptării VR360 a spectacolului „Richard al III-lea”, montat de Eugen Gyemant.

Spectacolul „Richard al III-lea” de William Shakespeare, a cărui versiune scenică offline a fost montată în noiembrie 2021 de Eugen Gyemant, la Teatrul „Andrei Mureșanu”, s-a lansat oficial astăzi, 23 martie, în VR360. Această variantă este disponibilă gratuit pe două platforme, www.teatruvr.ro și www.VR-hall.com, iar spectacolul beneficiază și de subtitrare în limba engleză. 

https://vrsolutions.tech/teatruvr/

Sprijinit financiar de AFCN, proiectul este rezultatul colaborării dintre Asociația Sprait și Teatrul „Andrei Mureșanu” și este derulat în parteneriat cu TeatruVR și Vr-hall.com, cu implicarea partenerilor acestora, respectiv Popas Production, Loop Virtual Reality Solutions și Augmented Space Agency.

Spectacolul „Richard al III-lea” este o abordare postmodernă a piesei celebrului dramaturg. Deși regizorul a rămas fidel față de textul pe care el însuși l-a tradus special pentru acest proiect, costumele și decorul sunt aduse în actualitate. Cu toate acestea, ele păstrează o serie de elemente care sugerează stilul epocii victoriene. 

Din distribuție fac parte actorii Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Fatma Mohamed, Elena Popa, Anca Pitaru, Mona Codreanu, Iulian Trăistaru, Costi Apostol, Ion Fiscuteanu Jr., Marius Popa, Ștefan Forir, Sergiu Aliuș, cărora li se alătură copiii Andreas Marina, Christof Marina și Matei Popa.

Spre deosebire de perspectiva offline, cea în VR360 face ca spectatorul să fie transpus în mijlocul acțiunii și conferă singularitate, în sensul în care i se adresează unui singur spectator care devine parte din acțiune. 

„Richard al III-lea” VR360 este împărțit în 13 episoade. Cei care vor dori să vizioneze spectacolul pe una din cele două platforme sunt rugați să deschidă cele 13 episoade în aplicația YouTube. Este preferabil ca vizionarea să aibă loc cu ajutorul ochelarilor VR, dar se poate face și cu ajutorul mouse-ului/degetului prin scroll pe ecran. De asemenea, pentru ca efectele să fie mult mai intense dar în siguranță deplină, doritorilor le este recomandat să folosească un scaun rotativ, ideal cu spătar!

Cele două variante ale spectacolului, cea offline și cea VR360, vor putea fi vizionate împreună, în premieră absolută, în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional „Shakespeare” de la Craiova. În perioada 20 – 25 mai, echipa de spectacol se va afla în festival cu o reprezentație scenică, dar și cu insula de teatru VR. 

Jocuri in curtea din spate – premiera 28 februarie 2021

Jocuri in curtea din spate – premiera 28 februarie 2021

Am ajuns la ziua cea mare! În 28 februarie lansăm cea de a doua adaptare în VR360 de pe teatruVR.ro. Este vorba despre producția Teatrului de Stat Constanța, „Jocuri în curtea din spate”, în regia Dianei Mititelu. Adaptarea VR360 vine la fix un an de la premiera oficială acestui spectacol.

În „Jocuri în curtea din spate”, scriitoarea israeliană Edna Mazya nu doar reface procesul unui eveniment real, extrem de violent, din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. Este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe!

Spectacolul se bucură de o distribuție pe cât de tânără, pe atât de valoroasă – Cristiana Luca, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai – şi de o scenografie specială, semnată de Răzvan Bordoș. Acum îl puteţi urmări din siguranța propriului cămin, fiind, totuşi, cât se poate de aproape de personaje, fără medierea ecranului televizorului sau laptopului.

 „Jocuri în curtea din spate” este al doilea spectacol de teatru adaptat integral în VR360, tehnologie ce permite „teleportarea” direct în mijlocul poveștii, cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală.

Mai multe informații legate de modul în care se poate viziona spectacolul, pachetul complet cu cască E-BODA Avatar II  se regăsesc via www.teatruvr.ro.

Bucură-te de teatru din confortul casei tale!

Rămâi alături de noi via Facebook și Instagram pentru mai multe noutăți.

Teatru VR începe anul 2021 cu un nou proiect: “Jocuri în curtea din spate”

Teatru VR începe anul 2021 cu un nou proiect: “Jocuri în curtea din spate”

Spectacolul “Jocuri în curtea din spate”, producție a Teatrului de Stat Constanța, regia Diana Mititelu, a fost ales să fie următoarea adaptare în VR360.

Îndrăgitul spectacol “Jocuri în curtea din spate” ce are ca focus principal o impresionantă poveste despre adolescenți a fost foarte apreciat atât de publicul constănțean cât și de cel din țară la toate festivalurile la care a participat.

“Jocuri în curtea din spate” se bucură de o scenografie specială, semnată de RĂZVAN BORDOȘ, și are un mesaj foarte puternic de transmis. Astfel spectacolul devine alegerea cea mai bună pentru a fi oferit publicului pentru a-l putea urmări din siguranța propriului cămin fiind transportat prin tehnologia VR360 chiar în inima acțiunii. Procesul de pre-producție s-a încheiat urmând ca începând cu 7 ianuarie să se treacă la următoarele etape.În cel mai scurt timp posibil acest spectacol va putea fi urmărit pe teatruVR.ro.
Sperăm ca textul Ednei Mazya să impresioneze publicul iar întâlnirea cu o distribuție pe cât de tânără pe atât de valoroasă ( CRISTIANA LUCA, ANDREI BIBIRE, THEODOR ȘOPTELEA, CĂTĂLIN BUCUR, ȘTEFAN MIHAI) să nu rămână fără ecou.  
Ne vedem în 2021!

Vezi spectacolul VR 360 Zbor deasupra unui cuib de cuci în regia lui eugen Gyemant aici.

Teatru VR este online! Vezi adaptarea Zbor deasupra unui cuib de cuci!

Teatru VR este online! Vezi adaptarea Zbor deasupra unui cuib de cuci!

Am lansat Teatru VR și spectacolul VR 360 “Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant!

În apropierea Crăciunului punem la dispoziția publicului 2 două pachete promoționale, (cu casca E-BODA Avatar II sau cu cască + controler), la prețurile promoționale de 100 lei și respectiv 120 lei. Pachetele sunt limitate și vor putea fi comandate prin platforma www.teatruvr.ro  via e-mail și vor fi plătite ramburs, în numerar, curierului. 

Primul episod din “Zbor deasupra unui cuib de cuci” va putea fi vizionat gratuit de către cei ce nu au achiziționat pachetele promoționale, spectacolul fiind disponibil și pentru alte platforme în curând. 

Pentru că ne dorim ca experiența TeatruVR să fie una plăcută și facilă, am pregătit și o serie de tutoriale video și scrise, menite să îi susțină pe cei ce iau contact pentru prima dată cu această tehnologie. Tutorialele vor fi îmbunătățite în acord cu feedback-ul utilizatorilor.

Toate informațiile necesare se regăsesc pe www.teatruvr.ro, iar echipa vă este la dispoziție în caz de nelămuriri.

Bucură-te de teatru din confortul casei tale și pătrunde în inima poveștii!

TeatruVR360: „Zbor deasupra unui cuib de cuci” ajunge la tine acasă la jumătatea lunii decembrie!

TeatruVR360: „Zbor deasupra unui cuib de cuci” ajunge la tine acasă la jumătatea lunii decembrie!

Marți, 15 decembrie, este ziua în care adaptarea VR360 a spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant va fi disponibilă publicului prin intermediul platformei TeatruVR.ro. Proiectul este inițiat în premieră de Teatrul „Andrei Mureșanu”(TAM) și partenerii săi – Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions și Popas Production.

Platforma este încă în etapa de testare, iar pentru cei care doresc să fie printre primii care au acces la achiziționarea și vizualizarea spectacolului propus, TAM deschide o campanie de pre-rezervare. Astfel, doritorii pot să își anunțe intenția de achiziționare a unuia dintre cele două pachete promoționale create special pentru lansare, trimițând un E-mail pe adresa pr@tam.ro

Piesa este segmentată în episoade și va putea fi redată pe orice headset VR (conectat la internet și cu web browser VR) prin accesarea platformei www.teatruvr.ro și achitarea taxei aferente vizionării acesteia. Spectatorii care nu dețin un headset de realitate virtuală pot achiziționa unul din pachetele promoționale concepute în parteneriat cu E-BODA.ro.

Pachetul promoțional standard, în valoare de 100 de lei, conține:

  • 1 cască VR E-BODA – care intră posesia celui ce achiziționează pachetul și poate fi utilizată și pentru alte tipuri de experiențe VR;
  • codul promoțional – pentru vizionarea spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”
  • acces nelimitat la cele 15 episoade care compun spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”
  • 1 ghid complet de utilizare – cu indicații tehnice și recomandări privind modul în care poți trăi experiența în VR la intensitate maximă. 

Cea de-a doua variantă de pachet promoțional, care costă 120 de lei, conține în plus și un controler Bluetooth

Prin procesul de pre-rezervare prin E-mail, se urmărește ca toți cei care au grăbit procesul de achiziție să fie primii care își primesc pachetele promoționale, dar și să aibă prioritar acces la tot ce înseamnă teatru VR. De aceea, persoanele care optează pentru pre-rezervare prin E-mail sunt rugate să scrie și adresa de livrare. 

Plata pachetelor promoționale direct pe platformă va fi posibilă numai începând cu 15 decembrie, ziua lansării. După comanda online, pachetul solicitat va ajunge la domiciliul spectatorilor în maximum 48 de ore de la plasarea comenzii. 

Cât privește site-ul teatruVR.ro, acesta va conține, pe lângă galeria de spectacole și ticketing, și pagini dedicate de tutoriale, astfel încât utilizarea produselor achiziționate să fie cât mai ușor de înțeles, iar procesul adaptărilor în VR să devină pentru spectatori o experiență cât mai plăcută.

Pentru a le putea oferi iubitorilor de teatru și tehnologie cele mai bune servicii și o experiență memorabilă, proiectului de TeatruVR360 i s-au adăugat câțiva parteneri strategici și media care vor contribui substanțial la atingerea acestor obiective:

Parteneri Strategici: Synology, E-BODA

Parteneri Media: IQ Ads

Proiectul TeatrulVR.ro este format din: Teatrul „Andrei Mureșanu”, Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions, Popas Production.

Magia teatrului transpusă în tehnologie VR360 la Teatrul Andrei Mureșanu

Magia teatrului transpusă în tehnologie VR360 la Teatrul Andrei Mureșanu

„Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în regia lui Eugen Gyemant, este primul proiect pilot VR360 al Teatrului Andrei Mureșanu, devenind astfel printre primele fuziuni dintre tehnologiile imersive și arta teatrală, cu scopul de a transpune spectatorul în centrul acțiunii din confortul și siguranța casei sale. 

„Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în regia lui Eugen Gyemant, este primul proiect pilot VR360 al Teatrului Andrei Mureșanu, devenind astfel printre primele fuziuni dintre tehnologiile imersive și arta teatrală, cu scopul de a transpune spectatorul în centrul acțiunii din confortul și siguranța casei sale. 

Teatrul VR360 presupune vizionarea unui spectacol de teatru cu ajutorul unei căști VR, prin intermediul căreia spectatorul este transpus în inima poveștii, privind jocul actoricesc din prisma unui personaj, sau chiar din perspectiva unui alt actor, trăind la o intensitate maximă experiența. 

Deși realitatea virtuală ne poate duce cu gândul către jocuri, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar imaginația este singura limită. În mod general experiențele 360 sunt denumite VR, însă ele nu sunt același lucru. Da, experiențele 360/180 sunt redate cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală pentru a crea acel sentiment de imersivitate, însă pot fi vizionate și prin metode clasice de scroll mouse. Când te afli într-un video 360 poți privi în jurul tău, devenind astfel parte din poveste. 

„Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant este primul proiect VR360 pe care echipa TAM împreună cu partenerii săi: Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions și Popas Production îl propun publicului, realizând o fuziune între arta teatrală, cinematografică și tehnologia VR360. 

Piesa este segmentată în episoade și va putea fi redată pe orice headset VR (conectat la internet și cu web browser VR) prin accesarea platformei www.teatruvr.ro și achitarea taxei aferente vizionării acesteia. 

Teatrul „Andrei Mureșanu” va pune în vânzare și un pachet complet, care va conține următoarele: 

· 1 cască VR E-boda – care intră în posesia celui ce achiziționează pachetul și poate fi utilizată și pentru alte tipuri de experiențe VR 

· codul promoțional – pentru vizionarea piesei Zbor deasupra unui cuib de cuci 

· 1 ghid complet de utilizare, cu indicații tehnice și recomandări privind modul în care poți trăi experiența în VR la intensitate maximă. 

Prin acest proiect pilot, Teatrul „Andrei Mureșanu” devine printre primele teatre din lume care se deschide către digitalizare, printre primele proiecte similare aflându-se Cirque du Soleil, dar nu numai. 

Teatrul VR360 promite experiențe noi, oferind o perspectivă complet diferită spectatorului, de data aceasta în siguranța casei sale. Teatrul VR360 este o variantă complementară, devenind o alternativă menită să susțină teatrul clasic. 

Rămâneți aproape pentru a afla noutăți și detalii legate de lansarea oficială a proiectului. 

Proiectul TeatruVR.ro este format din: Teatrul “Andrei Mureșanu”, Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions, Popas Production.