Magia teatrului transpusă în tehnologie VR360 la Teatrul Andrei Mureșanu

oct. 14, 2020

„Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în regia lui Eugen Gyemant, este primul proiect pilot VR360 al Teatrului Andrei Mureșanu, devenind astfel printre primele fuziuni dintre tehnologiile imersive și arta teatrală, cu scopul de a transpune spectatorul în centrul acțiunii din confortul și siguranța casei sale. 

„Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în regia lui Eugen Gyemant, este primul proiect pilot VR360 al Teatrului Andrei Mureșanu, devenind astfel printre primele fuziuni dintre tehnologiile imersive și arta teatrală, cu scopul de a transpune spectatorul în centrul acțiunii din confortul și siguranța casei sale. 

Teatrul VR360 presupune vizionarea unui spectacol de teatru cu ajutorul unei căști VR, prin intermediul căreia spectatorul este transpus în inima poveștii, privind jocul actoricesc din prisma unui personaj, sau chiar din perspectiva unui alt actor, trăind la o intensitate maximă experiența. 

Deși realitatea virtuală ne poate duce cu gândul către jocuri, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar imaginația este singura limită. În mod general experiențele 360 sunt denumite VR, însă ele nu sunt același lucru. Da, experiențele 360/180 sunt redate cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală pentru a crea acel sentiment de imersivitate, însă pot fi vizionate și prin metode clasice de scroll mouse. Când te afli într-un video 360 poți privi în jurul tău, devenind astfel parte din poveste. 

„Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant este primul proiect VR360 pe care echipa TAM împreună cu partenerii săi: Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions și Popas Production îl propun publicului, realizând o fuziune între arta teatrală, cinematografică și tehnologia VR360. 

Piesa este segmentată în episoade și va putea fi redată pe orice headset VR (conectat la internet și cu web browser VR) prin accesarea platformei www.teatruvr.ro și achitarea taxei aferente vizionării acesteia. 

Teatrul „Andrei Mureșanu” va pune în vânzare și un pachet complet, care va conține următoarele: 

· 1 cască VR E-boda – care intră în posesia celui ce achiziționează pachetul și poate fi utilizată și pentru alte tipuri de experiențe VR 

· codul promoțional – pentru vizionarea piesei Zbor deasupra unui cuib de cuci 

· 1 ghid complet de utilizare, cu indicații tehnice și recomandări privind modul în care poți trăi experiența în VR la intensitate maximă. 

Prin acest proiect pilot, Teatrul „Andrei Mureșanu” devine printre primele teatre din lume care se deschide către digitalizare, printre primele proiecte similare aflându-se Cirque du Soleil, dar nu numai. 

Teatrul VR360 promite experiențe noi, oferind o perspectivă complet diferită spectatorului, de data aceasta în siguranța casei sale. Teatrul VR360 este o variantă complementară, devenind o alternativă menită să susțină teatrul clasic. 

Rămâneți aproape pentru a afla noutăți și detalii legate de lansarea oficială a proiectului. 

Proiectul TeatruVR.ro este format din: Teatrul “Andrei Mureșanu”, Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions, Popas Production.