Adaptarea în VR 360 a spectacolului „Micul Prinț”, se lansează în 23 septembrie!

sept. 24, 2023

Cel mai nou proiect cultural în VR360, „Micul Prinț”, va putea fi urmărit gratuit pe platformele teatruvr.ro și VR-hall.com, începând din 23 septembrie. Proiectul este inițiat și derulat de Popas Production SRL în parteneriat cu Teatrul Matei Vișniec Suceava și cofinanțat de AFCN.

Micul Prinț” VR360 este o producție artistică aparte, cu un concept inedit care o face greu de încadrat într-un singur gen. „Micul Prinț” este mai degrabă un mix de compoziție muzicală originală, artă regizorală, artă narativă, voce, combinate cu tehnici de editare, de filmare, animație și prelucrare a sunetelor, fotografiilor și imaginilor de ultimă generație. 

Pornind de la spectacolul de teatru muzical, „Micul Prinț”, montat pe scena TMVS în 2022, de regizorul și compozitorul Cari Tibor, această variantă este o adaptare în VR360 ideală pentru a pune în valoare toate uneltele multimedia utilizate în spectacol. Regia și libretul original sunt semnate de Cari Tibor care declară că această producție este una extrem de personală în care a încercat să includă toată experiența și inspirația lui.

În „Micul Prinț” VR360, artiștii au cântat live, pe scena TMVS, unde a avut loc filmarea adaptată la această tehnologie. 

Ceea ce iese însă în evidență în această versiune a „Micului Prinț” este latura sa muzicală. Accentul se pune pe valorificarea partiturii compuse de Cari Tibor, care a realizat muzica și adaptarea și pe vocile actorilor.

Echipa tehnică a proiectului este formată din: Marius Popa regie de platou, Somogyi Ede László (sunet), George Rusu (imagine VR)

Versiunea VR360 a spectacolului „Micul Prinț” este adaptată în această tehnologie de echipele celor de la Popas Production, Loop Virtual Reality și Augmented Space Agency.

„Micul Prinț” VR 360 va fi disponibil, începând de sâmbătă, 23 septembrie, pe platformele teatruvr.ro și VR-hall.com, unde doritorii se vor putea loga și se vor bucura de o experiență unică, de o noutate absolută, cu condiția să aibă ochelari speciali. Accesul la spectacol, pe ambele site-uri, va fi gratuit, datorită sprijinului financiar acordat de AFCN

În 23 septembrie, in intervalul 10.00 – 14.00, insula de TeatruVR va fi prezentă la Suceava iar echipa de teatruVR va prezenta și astfel noul proiect în fața spectatorilor prezenți la teatrul Matei Vișniec!

MICUL PRINȚ

The Little Prince

Autor Antoine de Saint – Exupéry,

Regie Tibor Cári

Dramatizare Cezara Fantu

Asistent regie Cezara Fantu

Scenografie si Costume Alina Dincă-Pușcașu

Light/Video Design Erős László

Actori Bogdan Amurăriței

Răzvan Bănuț

Horia Andrei Butnaru

Cristina Florea

Diana Lazăr

Delu Lucaci

Alexandru Marin

Cătălin Ștefan Mîndru

Cosmin Panaite

Clara Popadiuc

Tamara Ioana Ursache

TeatruVR: Popas Production,  Loop Virtual Reality Solutions & Augmented Space Agency

Production team:

Project Manager: Anna-Maria Popa

VR360 movie team: Marius Popa, Stefan Stamate, 

VR360 sound team: Marius Popa, Somogyi Ede-Laszlo

Web design team: Cip Făcăeru, Sabin Serban

O producție a Teatrului Matei Vișniec Suceava

Copyright adaptare VR360: TeatruVR.ro & TMVS

Imagini 360 din spectacol pot fi vizualizate mai jos.

Vizionează galeria de poze VR360