Regia: Diana Mititelu
Lansare: 28 Februarie 2021
Durata: 1h 21m

„Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya din 1993 nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. Este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe!

În regia Dianei Mititelu, „Jocuri în cutea din spate” este al doilea spectacol de teatru adaptat integral în VR360, tehnologie ce te teleportează direct în inima acțiunii, în centrul poveștii.

Episoade

Episodul 1: Dvori Mahnes

Facem cunoștință cu Dvori, cu băieții din curtea din spate dar și cu procuroarea sau avocații apărării. Cum acțiunea se întâmplă peste tot în jurul tău, te încurajăm să te rotești ori de câte ori sunetul vine din altă direcție decât cea centrală. Este ideal să folosești un scaun rotativ.

Episodul 2: Ea a cerut-o!

Cât de grave sunt acuzațiile? Ce s-a întâmplat de fapt în curtea din spate? Au fost doar jocuri nevinovate sau aceste tachinări au dus la ceva mult mai grav? Remușcarea se citește pe fețele băieților care te-au înconjurat! Nu uita să te rotești pentru a putea privi direct în ochii lor!

Episodul 3: De ce n-ai țipat?

Aflăm tot mai multe detalii atât din viața lui Dvori precum și din cea a băieților. Acesta este episodul în care dacă privești în jos ai putea avea o surpriză și poate chiar înțelegi mai bine din a cui perspectivă privești cele întâmplate.

Episodul 4: Baba Oarba

În curtea din spate se joacă multe jocuri. În timpul jocului oamenii au tendința de a lăsa garda jos și ajung să spună lucruri incomode și să recunoască lucruri pe care altfel le-ar zăvorî bine într-un colț uitat al memoriei. Adolescenții trec rapid prin stări, îi vedem sărind rapid de la bucurie la extaz, de la frică la lacrimi. Dar oare unde duc toate astea?

Episodul 5: Nevinovat – date fiind probele insuficiente

„Înțelegem tot ce s-a întâmplat în curtea din spate precum și sentința primită de băieți în urma procesului.
Judecătorul a dat verdictul corect? Tu ce-ai fi făcut dacă erai în locul lui?
E prea greu! Nu e loc de aplauze! Ne mulțumim cu un minut de liniște!”

Cum achiziționez celelalte episoade?

Dacă dorești să vizionezi celelalte episoade, te rugăm să folosești butonul de mai jos pentru a achiziționa bilet la întregul spectacol.

Distribuție

CRISTIANA LUCA

ȘTEFAN MIHAI

ANDREI BIBIRE

THEODOR ȘOPTELEA

CĂTĂLIN BUCUR