Știri

Jocuri in curtea din spate – premiera 28 februarie 2021

Jocuri in curtea din spate – premiera 28 februarie 2021

Am ajuns la ziua cea mare! În 28 februarie lansăm cea de a doua adaptare în VR360 de pe teatruVR.ro. Este vorba despre producția Teatrului de Stat Constanța, „Jocuri în curtea din spate”, în regia Dianei Mititelu. Adaptarea VR360 vine la fix un an de la premiera oficială acestui spectacol.

În „Jocuri în curtea din spate”, scriitoarea israeliană Edna Mazya nu doar reface procesul unui eveniment real, extrem de violent, din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. Este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe!

Spectacolul se bucură de o distribuție pe cât de tânără, pe atât de valoroasă – Cristiana Luca, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai – şi de o scenografie specială, semnată de Răzvan Bordoș. Acum îl puteţi urmări din siguranța propriului cămin, fiind, totuşi, cât se poate de aproape de personaje, fără medierea ecranului televizorului sau laptopului.

 „Jocuri în curtea din spate” este al doilea spectacol de teatru adaptat integral în VR360, tehnologie ce permite „teleportarea” direct în mijlocul poveștii, cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală.

Mai multe informații legate de modul în care se poate viziona spectacolul, pachetul complet cu cască E-BODA Avatar II  se regăsesc via www.teatruvr.ro.

Bucură-te de teatru din confortul casei tale!

Rămâi alături de noi via Facebook și Instagram pentru mai multe noutăți.

Teatru VR începe anul 2021 cu un nou proiect: “Jocuri în curtea din spate”

Teatru VR începe anul 2021 cu un nou proiect: “Jocuri în curtea din spate”

Spectacolul “Jocuri în curtea din spate”, producție a Teatrului de Stat Constanța, regia Diana Mititelu, a fost ales să fie următoarea adaptare în VR360.

Îndrăgitul spectacol “Jocuri în curtea din spate” ce are ca focus principal o impresionantă poveste despre adolescenți a fost foarte apreciat atât de publicul constănțean cât și de cel din țară la toate festivalurile la care a participat.

“Jocuri în curtea din spate” se bucură de o scenografie specială, semnată de RĂZVAN BORDOȘ, și are un mesaj foarte puternic de transmis. Astfel spectacolul devine alegerea cea mai bună pentru a fi oferit publicului pentru a-l putea urmări din siguranța propriului cămin fiind transportat prin tehnologia VR360 chiar în inima acțiunii. Procesul de pre-producție s-a încheiat urmând ca începând cu 7 ianuarie să se treacă la următoarele etape.În cel mai scurt timp posibil acest spectacol va putea fi urmărit pe teatruVR.ro.
Sperăm ca textul Ednei Mazya să impresioneze publicul iar întâlnirea cu o distribuție pe cât de tânără pe atât de valoroasă ( CRISTIANA LUCA, ANDREI BIBIRE, THEODOR ȘOPTELEA, CĂTĂLIN BUCUR, ȘTEFAN MIHAI) să nu rămână fără ecou.  
Ne vedem în 2021!

Vezi spectacolul VR 360 Zbor deasupra unui cuib de cuci în regia lui eugen Gyemant aici.

Teatru VR este online! Vezi adaptarea Zbor deasupra unui cuib de cuci!

Teatru VR este online! Vezi adaptarea Zbor deasupra unui cuib de cuci!

Am lansat Teatru VR și spectacolul VR 360 “Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant!

În apropierea Crăciunului punem la dispoziția publicului 2 două pachete promoționale, (cu casca E-BODA Avatar II sau cu cască + controler), la prețurile promoționale de 100 lei și respectiv 120 lei. Pachetele sunt limitate și vor putea fi comandate prin platforma www.teatruvr.ro  via e-mail și vor fi plătite ramburs, în numerar, curierului. 

Primul episod din “Zbor deasupra unui cuib de cuci” va putea fi vizionat gratuit de către cei ce nu au achiziționat pachetele promoționale, spectacolul fiind disponibil și pentru alte platforme în curând. 

Pentru că ne dorim ca experiența TeatruVR să fie una plăcută și facilă, am pregătit și o serie de tutoriale video și scrise, menite să îi susțină pe cei ce iau contact pentru prima dată cu această tehnologie. Tutorialele vor fi îmbunătățite în acord cu feedback-ul utilizatorilor.

Toate informațiile necesare se regăsesc pe www.teatruvr.ro, iar echipa vă este la dispoziție în caz de nelămuriri.

Bucură-te de teatru din confortul casei tale și pătrunde în inima poveștii!

TeatruVR360: „Zbor deasupra unui cuib de cuci” ajunge la tine acasă la jumătatea lunii decembrie!

TeatruVR360: „Zbor deasupra unui cuib de cuci” ajunge la tine acasă la jumătatea lunii decembrie!

Marți, 15 decembrie, este ziua în care adaptarea VR360 a spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant va fi disponibilă publicului prin intermediul platformei TeatruVR.ro. Proiectul este inițiat în premieră de Teatrul „Andrei Mureșanu”(TAM) și partenerii săi – Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions și Popas Production.

Platforma este încă în etapa de testare, iar pentru cei care doresc să fie printre primii care au acces la achiziționarea și vizualizarea spectacolului propus, TAM deschide o campanie de pre-rezervare. Astfel, doritorii pot să își anunțe intenția de achiziționare a unuia dintre cele două pachete promoționale create special pentru lansare, trimițând un E-mail pe adresa pr@tam.ro

Piesa este segmentată în episoade și va putea fi redată pe orice headset VR (conectat la internet și cu web browser VR) prin accesarea platformei www.teatruvr.ro și achitarea taxei aferente vizionării acesteia. Spectatorii care nu dețin un headset de realitate virtuală pot achiziționa unul din pachetele promoționale concepute în parteneriat cu E-BODA.ro.

Pachetul promoțional standard, în valoare de 100 de lei, conține:

  • 1 cască VR E-BODA – care intră posesia celui ce achiziționează pachetul și poate fi utilizată și pentru alte tipuri de experiențe VR;
  • codul promoțional – pentru vizionarea spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”
  • acces nelimitat la cele 15 episoade care compun spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”
  • 1 ghid complet de utilizare – cu indicații tehnice și recomandări privind modul în care poți trăi experiența în VR la intensitate maximă. 

Cea de-a doua variantă de pachet promoțional, care costă 120 de lei, conține în plus și un controler Bluetooth

Prin procesul de pre-rezervare prin E-mail, se urmărește ca toți cei care au grăbit procesul de achiziție să fie primii care își primesc pachetele promoționale, dar și să aibă prioritar acces la tot ce înseamnă teatru VR. De aceea, persoanele care optează pentru pre-rezervare prin E-mail sunt rugate să scrie și adresa de livrare. 

Plata pachetelor promoționale direct pe platformă va fi posibilă numai începând cu 15 decembrie, ziua lansării. După comanda online, pachetul solicitat va ajunge la domiciliul spectatorilor în maximum 48 de ore de la plasarea comenzii. 

Cât privește site-ul teatruVR.ro, acesta va conține, pe lângă galeria de spectacole și ticketing, și pagini dedicate de tutoriale, astfel încât utilizarea produselor achiziționate să fie cât mai ușor de înțeles, iar procesul adaptărilor în VR să devină pentru spectatori o experiență cât mai plăcută.

Pentru a le putea oferi iubitorilor de teatru și tehnologie cele mai bune servicii și o experiență memorabilă, proiectului de TeatruVR360 i s-au adăugat câțiva parteneri strategici și media care vor contribui substanțial la atingerea acestor obiective:

Parteneri Strategici: Synology, E-BODA

Parteneri Media: IQ Ads

Proiectul TeatrulVR.ro este format din: Teatrul „Andrei Mureșanu”, Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions, Popas Production.

Magia teatrului transpusă în tehnologie VR360 la Teatrul Andrei Mureșanu

Magia teatrului transpusă în tehnologie VR360 la Teatrul Andrei Mureșanu

„Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în regia lui Eugen Gyemant, este primul proiect pilot VR360 al Teatrului Andrei Mureșanu, devenind astfel printre primele fuziuni dintre tehnologiile imersive și arta teatrală, cu scopul de a transpune spectatorul în centrul acțiunii din confortul și siguranța casei sale. 

„Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în regia lui Eugen Gyemant, este primul proiect pilot VR360 al Teatrului Andrei Mureșanu, devenind astfel printre primele fuziuni dintre tehnologiile imersive și arta teatrală, cu scopul de a transpune spectatorul în centrul acțiunii din confortul și siguranța casei sale. 

Teatrul VR360 presupune vizionarea unui spectacol de teatru cu ajutorul unei căști VR, prin intermediul căreia spectatorul este transpus în inima poveștii, privind jocul actoricesc din prisma unui personaj, sau chiar din perspectiva unui alt actor, trăind la o intensitate maximă experiența. 

Deși realitatea virtuală ne poate duce cu gândul către jocuri, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar imaginația este singura limită. În mod general experiențele 360 sunt denumite VR, însă ele nu sunt același lucru. Da, experiențele 360/180 sunt redate cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală pentru a crea acel sentiment de imersivitate, însă pot fi vizionate și prin metode clasice de scroll mouse. Când te afli într-un video 360 poți privi în jurul tău, devenind astfel parte din poveste. 

„Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant este primul proiect VR360 pe care echipa TAM împreună cu partenerii săi: Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions și Popas Production îl propun publicului, realizând o fuziune între arta teatrală, cinematografică și tehnologia VR360. 

Piesa este segmentată în episoade și va putea fi redată pe orice headset VR (conectat la internet și cu web browser VR) prin accesarea platformei www.teatruvr.ro și achitarea taxei aferente vizionării acesteia. 

Teatrul „Andrei Mureșanu” va pune în vânzare și un pachet complet, care va conține următoarele: 

· 1 cască VR E-boda – care intră în posesia celui ce achiziționează pachetul și poate fi utilizată și pentru alte tipuri de experiențe VR 

· codul promoțional – pentru vizionarea piesei Zbor deasupra unui cuib de cuci 

· 1 ghid complet de utilizare, cu indicații tehnice și recomandări privind modul în care poți trăi experiența în VR la intensitate maximă. 

Prin acest proiect pilot, Teatrul „Andrei Mureșanu” devine printre primele teatre din lume care se deschide către digitalizare, printre primele proiecte similare aflându-se Cirque du Soleil, dar nu numai. 

Teatrul VR360 promite experiențe noi, oferind o perspectivă complet diferită spectatorului, de data aceasta în siguranța casei sale. Teatrul VR360 este o variantă complementară, devenind o alternativă menită să susțină teatrul clasic. 

Rămâneți aproape pentru a afla noutăți și detalii legate de lansarea oficială a proiectului. 

Proiectul TeatruVR.ro este format din: Teatrul “Andrei Mureșanu”, Augmented Space Agency, Loop Virtual Reality Solutions, Popas Production.